Och jag springer med bultande hjärta.

Jag är tillbaka på min plata i huset. Vid köksbordet med datorn, anteckningsblocket, kalendern och en kopp kaffe. Standard för en heldag med plugg. Sitter just nu och sammanfattar alla föreläsningarna. Har 3 kvar. Det är rätt intressant det här med neuropsykologi. Hjärnan är faktiskt sjukt häftig (tönt-varning där Madde), ärligt talat jag vill veta allt om detta fantastiska organ. Hur allting kan fungera med alla kopplingar hit och dit. Hur alla olika delar sammarbetar för att vi ska kunna fungera. Och om bara en pyttedel skadas, hur stor påverkan det kan ha på kroppen och vårat emotionella liv.

I alla fall ska jag ta en paus senare i plugget och åka in till gymmet för ett spinningpass med Johanna. Jag kommer antagligen att dö av trötthet eftersom jag inte tränat ordentligt på flera månader. Började ju med styrka förra veckan. Vi får se om jag överlever, tror inte det.

Nu borde jag egentligen äta, men orkar inte laga någonting. Livet är hårt ibland!

Lil Wayne, klok snubbe de där!


Och långt bakom ditt öga svinner nattens drömmar.

Bild av: Madelene Helmersson


What goes around comes around lika a hoola-hoop.

Sverrir Gudnason. Jag skiter i att han har ett lite udda isländskt namn. Kolla in denna man, kolla... Helt stört snygg. Skulle inte tacka nej till han, inte ens för flera miljoner.

Tror jag dör en aning. Du får gärna komma och hälsa på mig. Hejhej!


You don't know how lovley you are

Har haft en helt underbar helg med ett rejält firande både på fredagen och lördagen.

Kan ju inte göra annat än att konstatera att jag har världens finaste människor runt omkring mig, vilken jävla tur man har. Fina presenter har jag fått också, och en massa skratt.

Fredagen fick jag besök av tjejerna från klassen. Vi käkade mat, tårta och hade det lika kul som vi alltid har. Sen p kvällen drog vi in på Sputnik, som tyvärr inte var lika rolig som sist. Men sällskapet gjorde det värt!

Igår kom Maddo, Matilda, Johanna, Fia, Jossan, och Safsi hit. De va också sjukt roligt. Vi körde lite drick-spel och skrattade också en hel del. Fick skitfina presenter och en mumsig tårta. Dessutom höll mina bästa ett tal för mig, världens bästa! Efter en galen förfest drog vi till salu där kvällen fortsatte på ett sjukt bra sätt. Allt avslutades med kebab och taxi hem, fick sovsällskap av Johanna, mys.

Tack alla underbaringar för en riktigt toppenhelg! Ni är alla värld guld!

Jag och mitt fina sugrör jag fick igår. Man kan säga att detta var ett genomgående tema både för freagen och lördagen.



But baby I tell ya, my heart is freaking out when I held ya

Underbara låt med en underbar röst. Kan inte riktigt fatta att hon som är så ung redan har skrivit denna låt. Den är just nu på repeat på min Spotify. Love it!

Moa Lignell - When I held ya

Burning down the house!

Pubrunda med logopederna är ingenting att leka med! Fy fan säger jag bara. Huvudet är rätt tungt just nu...

De va en lyckad kväll igår med massa skratt, dans och härligheter. Bara lite tråkig musik på Norrlands men de tar vi igen på fredag och sputnik.

Nu ska jag kriga mig till skolan för 2 timmars föreläsning och efter det kurs på körskolan, är sjukt opepp på den! Jaja, what to do.

Kram


och jag går i dagar, i tröjan du hatar.

Ikväll är jag helt slut som människa. Har inte varit såhär trött på riktigt länge. Ligger utslagen i sängen och väntar på att klockan ska gå, så att jag kan gå och lägga mig...

Jag var på gymmet idag och tränade för första gången på kanske tre månader. Tre månader, är sjukt lång tid. Jag fick minska vikten på nästan alla maskiner. Tror det är därför jag är så trött, jag blev helt slut. Men det var skönt.

Ikväll ska jag försöka lägga mig tidigt, imorgon är en lång dag. Skola från 10.00-15.00, körlektion från 16.00-17.40 och sedan pubrunda 18.00. Kommer inte vara en ledig stund känner jag.

Ska kika på House vid nio, sedan läsa lite i min bok som jag fick igår. "En flickfotogras bekännelser" av Bingo Rimer. Började med den igår och den är hitintills väldigt bra.


Buttercup, don't break my heart.

Tänkt bara visa fina tårtan och blommorna jag fick igår. Lycka!


Dance like there's no tomorrow

Förresten fick jag en superduper överraskning idag, som nästan var den bästa presenten hitintills. På fredag skulle ju klassisarna komma hit för att käka och dricka vin och bara ha de myspys. Men...

DET ÄR KLUBB SPUTNIK PÅ GH!!!!

Klubb sputnik är en en klubb där det spelas typ balkanhouse för full rulle. Det är dessutom ett liveband i början som spelar asnajs musik. Vi var där några från klassen i höstas och det var stört kul. Vi dansa runt i ring i armkrok och fjanta sönder oss. Därförhar jag nu bestämt att vi tjejer ska dra dit på fredag efter middag och mys här innan. De kommer bli sjukt kul.

Ska se till att de inte blir för sent bara, måste spara på mina krafter till lördagens festligheter med alla andra underbaringar.

Bjuder på några bilder från nollningsutgång förra tisdagen...


Happy birthday to you

Har haft en riktigt fin födelsedag idag. Har fått en herrans massa gratulationer från en massa fina människor, tack för det alla fina!

Dagen började med frukost på sängen med lite paket. Fick bl.a. Bingo Rimérs bok, tallrikar och en kaffetermos, haha. Mycket bra. Dagen fortsatte med föreläsning om olika metoder att studera hjärnan i psykologin, intressant. Efter det var det poängjakt med nollorna i stan. Sjukt kul var det och jag måste säga att det blåa laget är sjukt duktig.

Kvart i två hade jag dubbellektion på körskolan, det gick bra förrutom att jag höll på att bli överkörd av en kärringjävel.

När jag kom hem fick jag kaffe, jordgubbstårta och tulpaner, riktigt härligt.

Nu är det handboll och hoppas verkligen att Sverige vinner, annars är de surt.

Tack alla igen för de fina uppvaktningarna.

Detta är när vi firade min 14-års dag. Det var några år sedan. Alla har vi varit fjortisar...


You wrote me? Yes, it wasn't over, it still isn't over

Här sitter jag i min ensamhet och tittar på en massa videos på youtube. Det är The Notebook, The O.C, Dirty Dancing, you name it. Typ alla riktiga romantiska serier och filmer. Dör lite, en aning, ett tag. Ge mig en redig man. Helst han här nedanför. Ryan Gosling, skulle inte banga en sekund. Puss


And I hope, life treats you kind.

Hade förresten en riktigt toppenkväll i fredags. Det var jag, Maddo, Sara och Malin. Vi körde lite förfest hos Madde och åkte sedan in till stan på förfest nr. 2. Det va trevligt med lite nytt folk må jag säga. Blev även ett besök på BJ där vi skakade rumpan ordentligt. Blev även en snabbis efterfest. Kom hem halv sex och slocknade direkt.

Det var i alla fall en riktigt rolig kväll. Lika spårad och galen som vanligt.

Förväntar mig snäppet värre på lördag.

Bild från förra veckan, när vi alla tre va i vårat esse.


This is a mans world

Denna vecka är fullspäckad med en massa olika saker. Jag har skola, körlektioner, nollning, plugg och firande.

Måndag: Skolan, poängjakt med nollorna, körlektion, fira födelsedag med tårta.
Tisdag: Skola, träning. Den enda lugna dagen...
Onsdag: Skola, körlektion, pubrunda.
Torsdag: Skola, introduktiionskurs på körskolan.
Fredag: Fira födelsedag med tjejerna från klassen här hemma.
Lördag: Fira födelsedag med alla mina underbara vänner.
Söndag. Vara bakfull och åka för att kika på den nya lägenheten.

Det är fullt upp. Men detta ska bli skitkul. Längtar efter imorgon, onsdag, fredag och lördag. Så kanske inte kommer hinna blogga så mycket i veckan. Vi får se, kanske lite mobilinlägg?

Ett år sedan när jag firade min 20-års dag.


Your struggles where never meant to break you down, but to make you stronger.

Gårdagen var toppen. God mat och gott sällskap av familjen, precis så jag ville ha det. Maten var underbart god och sorbeten (vet inte hur det stavas) som mamma gjorde va sjukt god. Jag fick även ens nilleblixt och hällde på lite rom över och vips blev det typ som en frozen melon drink, sjukt gott.

Efter vi käkat satt vi i soffan och spelade en massa musik och gissade artister, klockan blev halv ett innan vi gick och la oss. Perfekt "födelsedagskväll".

Spenatsoppa

Oxfilé provencale.

Vatten- och honungsmelonsorbet

Vattenmelondrinken


And blue is how I feel.

Är redo och klar för firande av födelsedag. Idag har jag sminkat mig turkost och blått, mycket snyggt om jag får säga det själv!

Dessutom satte jag upp håret i en hög tofs och flätade den. Det blev en redig tjock fläta alltså.

Nu ska jag äta tills jag dör, för nästa vecka börjat det nya livet med träning och äta nyttigt.


Du och jag under täcket, baby.

Jag har fått åldersnoja. Jag fyller 21 på måndag och det känns som om jag har fått min första ålderskris. 21 låter så mycket äldre än 20, tycker ni inte det? Jag vet inte riktigt vad det är som känns konstigt, men konstigt känns det.

Egentligen är det ingen ålder alls, men det känns som om jag måste bli vuxen och jag vill inte bli stor. Jag vill helst av allt stanna här i mina bästa år och leva livet, livet ut.

Ikväll ska jag fira min födelsedag hemma med familjen. Jag har bestämt menyn och den är riktigt mumsig. Till förrätt: Spenat- och ostsoppa, varmrätt: Oxfilé provencale, efterrätt: Melonsorbet. Till det blir det gott vin och dessutom har jag beställt en Cosmopolitan till fördrink.

Ska bli skönt att bara ta de lugnt hemma med familjen. Behövs efter denna vecka och för veckan som kommer.

Nästa vecka blir det full fart!




Diva is the female version of a hustler.

Har precis haft körlektion med Freddan, tränade på någonting jag inte kommer ihåg va de hette, men stå still med dragläge i uppförsbacken i alla fall.. Jag körde också på dragabrunsgatan, de va lite läskigt, trodde jag skulle dö där ett tag, men de gick bra.

Därför belönade jag mig själv med en stor latte ifrån espresso house, den är sjukt jävla god. Plus att de har studentrabatt.

Nu ska jag hem, duscha, peela, fixa naglar och bara rå om mig själv. Ikväll blir det dåligheter med min snigel!


.

Varför får man inte ligga och sova? Jag vill absolut inte åka till skolan, jag vill sova i min säng. Buhu!


We run the night!

Är på väg till BMC för att hälsa de nya logopederna välkomna. I dag är det första nollningsaktiviteten och vi ät taggade till tusen. I dag ska vi bara leka, dela in i lag och lära känna varandra lite. Det blir också korv med bröd och fika, ska bli superskoj!

Självklart är jag fadder för det blåa laget, som jag var i förra året. Jag har med mig kameran så ska försöka komma ihåg att knäppa lite bilder!

Här är min onda tvilling som kommer komma fram under nollningen!
Puss


All night, all you see is strange clouds

I morgon ska jag spendera hela dagen med världens mest underbara människor. Och jag ska ta till vara på varje sekund.

Finns inga som ni.


She, she used to be a really special lady, I guess she's feeling kinda freaky lately

I går träffade jag Johanna i stan för en fika. Vi satt på Espresso House, vi drack latte och åt chokladboll. Pratade om allt mellan himmel och jord. Det var himla mysigt och skönt vill jag lova!


I'll be your crying shoulder

I dag ska jag ägna 4 timmar åt att titta på en massa söta barn i 1-års åldern.

Barnobs redovisning i skolan och jag längtar efter att bara sitta och fånle åt alla gosingar


<3

Livet kan ibland vara så oerhört orättvist. Är helt säker på att du kämpade in i det sista. Hoppas att du finner ro och har det bättre där du är nu.

Vila i frid Dennis!

If something is not happening for you, it doesn't mean it won't ever happend. It means you are not prepared for it right now. Be patient.

Vilken tur man har ibland som har lyckats träffa på sådan underbara och fina personer. I dag i en av tentaplugs pauserna fick jag världens bästa pepp-talk av Karin och Lina. Fina människor som kan prata så klokt och bra. Dem har nu lovat att bli mina livscoacher och hjälpa mig med det här jag tycker är så svårt.

Tänka sig, bara några få ord kan få en att bli så glad.

Svalkar vinden? Värmer solen? Ser du någonting bakom molnen?

Det är tentaångest upp till öronen och verkligheten har återigen slagit till. Inget mer dra sig i sängen på morgonen eller ses uppe sent och titta på serier. Nu är det tidiga mornar och plugg. Högsta växeln ska i och nu kör vi!

Mot skolan nu, frågestund, nollningsmöte och tentaplugg.


I've got a hangover

Note to self: gå aldrig ut dagen innan du ska plugga. Bakfull är med betoning inte kul.

Mot stan och Martina, pepp...


love .

Placebo - every you, every me


The Verve - Bittersweet symphony



Counting crows - colorblind


Du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu.

I går träffade jag kära Maddo över en långluch och lite shopping.

Tur att jag har kvinnan, om man ska va bitter är de tur att man är två! Älskar våra fina samtal om det ena och det andra. Tur var det ja.

I morgon ska jag dansa tills fötterna blöder med världen bästa Madde och Matilda! MPG är tillbaka!


I never want to be your foe, I just wanna say I miss you so

Vet att jag för en vecka sedan annonserade min romans med Mr. Kutcher. Men vi har faktiskt nu kommit överens om att jag får vara med andra också. Eftersom denna man, Ola Salo är världens mest karismatiska människa kan jag inte motstå tanken av denna man. Ett plus är ju att han ser sjukt bra ut också.

Som jag skrev, har aldrig sett en sådan karismatisk människa förrut. Och The Arks spelning på Katalin, jag var på förra året var det bästa jag sett. Har aldrig bevittnat en sådan energi han hade.

Därför mina vänner, är det en självklarhet att även han står på min topp-lista av underbara karlar. Och han är välkommen hem till mig när han vill.

Puss!!!!


You're love is lifting me higher

När jag ändå är igång att prata om skolan, måste jag bara skriva vilka jävla roliga kurser jag kommer att läsa denna termin. Jag är sjukt taggad, för det är nu det verkligen börjar, allt det logopediska börjar nu. Detta år som gått har varit som ett "basår" med grunder för framtida logopedkurser. Dessutom startar vi med massa kurser som har med barn att göra, vilket är skitkul då jag vill jobba med barn i framtiden. Det är dessutom också dags för vår första praktik denna termin. Sjukt nervös är jag. Hoppas att jag hamnar i en bra grupp men bra människor från klassen, för då spelar det egentligen ingen roll vart jag kommer, bara jag hamnar med några nära.

Så, kursplanen för T3 ser ut på detta vis:
- Neuropsykologi I
- Barnets språkutveckling - förstaspråksinlärning, andraspråksinlärning och tvåspråkighet hos barn.
- Barnlogopedi I - störningar i tal-, språk- och kommunkationsutveckling.
- Klinisk barnlogopedi I - Avvikande tal- och språkutveckling.
- Pediatrik, barnneurologi, barn- och ungdomspsykiatri.

Det här kommer bli mycket intressant och roligt att läsa om. Längtar, längtar, längtar!


Don't you know I´m not you're ghost anymore

Är sjukt trött idag. Kanske har och göra med att jag satt uppe i natt och glodde på hockeyn? Det var ju så spännande så att man inte kunde stänga av. Så i dag får jag skylla mig själv...

Sitter här igen som bekant vid köksbordet och redo för plugg. Har några lärandemål kvar jag behöver svara på, men inte riktigt kan. Förhoppningsvis får jag hjälp med det i helgen när jag ska träffa Martina och plugga.

Det är så skönt i vår klass, för alla hjälper varandra. Det är ingen som är snikig och vill hålla sin kunskap för sig själv. Utan alla hjälps åt så att vi ska klara det tillsammans. Jag skulle aldrig klara av om det fanns rivalitet och att folk luras och inte hjälper till, som jag hört att det är mycket av på t.ex. juristprogrammet. Nä, fy! Då skulle jag nog minsann hoppat av.

Just det, nollningsplaneringen är i full fart. Om bara en och en halv vecka börjar de nya, LK12. Så under nästa vecka ska vi ringa runt till alla färskningar och hjälpa dem lite. Sen börjar självla nollningen som kommer vara skitkul. Ska bli roligt att träffa lite nytt folk och hoppas verkigen att det börjar några killar i den klassen. Mer snubbar åt logopedprogrammet, tack.

2 bilder från vår första nollningsdag. Fan, ett år sedan. Tiden går sjukt fort...


Ain't no sunshine when it's gone....

Jag har tappat bort min fonetikbibel... Olle Engstrands "Fonetikens Grunder" är spårlöst försvunnen och kan inte hittas någonstans. Hur ska jag klara mig? Det är det mest pedagogiska och förklarande bok jag någonsin läst i kurslitteratur och den är försvunngen. Jag som har missat lite föreläsningar behöver den så att jag kan förstå någonting. Dessutom kan den behövas för lite mer utförligare förklaringar än vad som står i föreläsningspapprena.

Någon som är expert på att leta fram böcker här? Skulle behöva den hjälpen. När ni ändå är i farten köp med något bra läkemedel mot halsont, jag är drabbad igen av ynkedom och hinner inte vara det när det är tentaplugg. Hej och hå hit med honung och halstabletter så kör vi.


So come, take your time and dance with me

Är jag helt från vettet, trots en jävla förkyldning och sviter från gårdagen är jag ändå sjukt partysugen igen. Detta är inte klokt, är det bara jag som känner detta sjuka behov av att vara i farten hela tiden? Ajaj....

Sitter i alla fall i bilen och vi är i Sthlm just nu, lyssnar på rock-klassiker på radion och sitter och dansar här i baksätet. Ska fan bli en rocker! Älskar rockmusik, rock on!!!!!


Shake it out baby

Nytt år, 2012. Fan är det verkligen redan nytt år? Tiden går så fort ibland.

Gårdagen var himla trevlig med god mat, dricka och sällskap. 50-åringarna firades rejält och när klockan var halv tre och vi satt och jammade i källaren med elgitarr, munspel, trummor, maracas och synth kändes det som lägligt att dra sig.

Kom hem kanske halv fyra och somnade som en stock. Tack fina släkten för en bra kväll. Det enda som saknades var mina andra halvor, kändes konstigt att inte vara med dem, men de får tas igen.

Ikväll drar vi hem till usala igen då verkligheten sätter igång med tentaplugg!


RSS 2.0