What did she say?

Har varit sämst på att blogga, jag vet. Men livet har varit i ett och jag har inte suttit vid datorn förrän typ igår. Sista tentan för terminen är gjort och hoppas det lugnar ner sig lite nu. Det behöver kroppen.

Tänkte bara säga hej, kollade nyss på sista avsnittet av Oc säsong 2 och tårarna rinner. Fy fan så sorgligt. Usch..

Kommer med lite muntrare inlägg framöver, måste berätta om helgens roligheter.

Men jag lever.

Puss


Norrköpiiing

De här är min humor! I love it! Längtar tills detta program börjar. Så jävla rolig!!

I knock her lights out, but she still shines

Här sitter jag mätt och belåten i min soffa. Har precis tryckt i mig lite kyckling, potatissallad och pommes pinnes. Riktigt gott var det. Gleppa runt på tv'n och upptäckte till min förvåning att vi hade en massa canal + kanaler, har dem någon slags gratishelg måntro? Det är i alla fall Sherlock Holmes på en av kanalerna så kikar på den nu, fanns inte mycket annat att kolla på. Ska kika på den fram till åtta då Idol börjar.

Idag hade vi en sjukt intressant föreläsning om sjukdomar och åkommor i larynx. Märktes inte att det var i 6 timmar man satt där. Väldigt kul. Dock, hypokondriker som jag redan är kommer jag väll tro att jag har laryngit så fort jag blir lite hes.

Nu ska jag ta mig ett glas vin och popa lite popcorn!


Mobilblogg

Och min förkyldning verkar inte vilja ge sig! Nu på kvällen känns det till och med värre än tidigare. Åh, jag har verkligen inte tid eller lust att vara sjuk. Satt och plugga idag som sagt, gick ovanligt trögt. Imorgon har jag föreläsning igen hela dagen! Hoppas vi är klara till lunch så jag kan dra mig hem! Imorgonkväll ska jag även vara själv hela kvällen. Mamma och pappa ska ut och Markus är med sin brud de blir jag, soffan och idol, mys!
På lördag skiter jag i om jag är frisk eller inte, ska träffa Johanna, Jocke, Calle och Erik kanske. Vi ska ha vinkväll med ost och kex, mysigt!
Nu ska jag kurera mig i soffan, farväl! De går inte ladda upp bild, synd!!!

You're gonna catch a cold, from the ice inside you're soul

Har återgått till mitt andra hem, vilket är köksbordet. Här känns det som om jag just nu spenderar flest timmar i livet. Sitter och har börjat med plugget inför min Foniatritenta som är nästa fredag. Just nu gör jag instuderingsfrågor på larynx (struphuvudet). Mycket intressant.

Vet ni förresten? Igår fick vi se en film på föreläsningen på en bronkoskopi (dem går ner med ett fiberskop i bronkerna, det som går ner i lungorna) och där i en av bronkerna fanns ett gammalt kycklingben som hade fastnat, mh, smaskigt värre alltså. Var inte så najs att kolla på.

Efter detta ska jag försöka läsa in föreläsningen jag missade i tisdags, den ska tydligen handla mycket om slem och annat härligt.

Tur att vi har ett anatomiprogram där man kan se alla strukturer som finns. Här är en bild på delar av munhåla, näshåla, larynx och farynx. Coolt, va?


lalalalalaa

Pallra mig till skolan idag och lärde mig om stämbandens, larynx och luftvägarnas anatomi och fysiologi. Mycket itressant!  Hade föreläsingar fram till lunch och efter det skulle vi göra instuderingsfrågor. Då tog jag beslutet att dra hem i och med att jag inte var på topp. Jag kom hem och sov i två timmar, det behövdes!

Matilda va nyss här, vi har planerat lite hemlisar inför Maddos 20-års kalas nästa helg. De kommer bli toppenbra så att säga! Längrar, de kommer bli skitskoj asså!

kör på ba


Hear your voices, sing back louder

Jag beställde förresten klipp- och slingtid idag till nästa vecka.  Jag har inte färgat min utväxt sedan typ maj tror jag och det ser inte alls snyggt ut i håret nu. Snacka om att jag har blivit mörk på senare år, om jag skulle färga mitt hår i min naturliga färg skulle det bli supermörkt. Jahapp, blir till att blondera håret hela livet då, score.

Håret behöver sig också ett rejält klipp. Just nu är det långt, tungt och alldeles för mycket. Tjocka, tunga hår - går inte att göra någonting fint med just nu. Så toppning av toppar och uppklippning står på schemat. För jag ska få långt, långt hår har jag bestämt.

Så fredag nästa vecka ska jag till frisören, de kommer bli en hel del pengar, men jag har fler anledningar. Ger det till mig själv som en tentabelöning, eftersom jag har tenta den dagen, plus att de är sista tentan detta år (YAY), sedan vill jag bli fin till Maddo ska firas på lördagen och det är ju första advent på söndagen, då måste man ju va snygg i håret.

Det ska bli skönt!

Kör på ba!


Spread love like violence

Då har man åkt på en redig förkyldning också. Så härligt, så oerhört härligt. Jag har just nu inte tid att vara sjuk när jag har min korta 2-veckors kurs i Foniatri, som dessutom är jävligt intressant och rolig. 9-15 varje dag i två veckor. Idag stannade jag hemma, orkade verkligen inte pallra mig upp, mådde skit. Hoppas på att må bättre imorgon för då ska jag gå, får inte missa en till föreläsning.

Förresten, som jag skrev ovan är denna kurs asrolig. Det handlar mycket om öron, näsa, hals. Anatomi, sjukdomar och en massa sådant skoj. Igår gick vi igenom näsa, munhåla och svalg. Lärde oss om anatomi och sjukdomar. De va intressant och en många massa äckliga bilder på olika slags sjukdomar. Fick även reda på en intressat fakta. På 1 ml snuva (typ snor, de du nyser, hostar ut) finns det över 1 miljon smittoämnen. Så folket, hosta och nys i era armväck och tvätta händerna noggrant.

Det är nog nackdelen med att läsa sådanahär kurser, tvärvetenskapliga antatomikurser - att man blir så jävla medveten om hur många risker det finns och hur mycket sjukdomar som finns. De är riktigt otäckt, så man blir lite överparanoid.

Nu är det  halv åtta hos mig, ciao!

Någonting liknande skulle jag vilja tattuera in, AwA!


And I won't tell no one your name

En till dag av tentaplugg. Kognitionspsykologin, eller psykologerna kanske man kan säga har ju världens största dubbelmoral. Det står till och med i boken, om studietekniker och vad man inte ska göra när man studerar. Då bestämer dem sig för att man inte alls ska veta vad man ska kunna. Sitter och läser i den stora tegelstenen och försöker lära sig allt. Sitter 12 timmar om dagen, utan längre pauser och bara försöker trycka in allting.

Nä, ingen bra studieteknink. Sprid ut din inläsning, ta många pauser - sitt inte för länge. Läs inte igenom allting fler gånger, testa dig själv med frågor i stället.

Jaha, kul att man ska ha tid att göra allt de där när man har otroligt mycket material och mindre än 2 veckor på sig. Jättekul psykologen, woho.

Sorry för dem negativa inläggen - men jag andas plugg och ingenting mer. Längtar till lördag, Safsi & utgång!


Could you whisper in my ear, the things I wanna feel?

Sitter och försöker plugga men är så sjukt omotiverad. När man har skrivit en sammanfattning på 40 sidor och kommer på att man har två dagar kvar att lära in alla dem grejerna känns det lite omöjligt faktiskt.

Så jag lyssnar på Kent och annan bra musik och ställer in mig själv i deppmode. På fredag ska vi tydligen ha pyjamasparty - men jag känner att jag hellre vill supa bort mina sorger. Kanske jag tar med mig en vinare och stupar.

Så nära får ingen gå

Kent - Kräm

FML

Fuck my life.


Varför är psykologen så dumma i huvudet? När dem själv håller på med kognitions och inlärningspsykologi. Så ger dem oss såhär mycket på en 7.5 kurs. Det kommer aldrig i hela mitt liv fungera att lära in sig all denna info på så kort tid. De står ju till och med i boken att det är omöjligt. Jag hinner inte ta pauser eller ställa fråger. BAra skriva, skriva, sammanfatta och försöka hänga med på alla temer.

FML!

Finns ingen väg tillbaks för nån som är en looser, ett riktigt jävla as

Maskinen - krossa alla fönster

Lift you're leg up

Förresten så fick jag ett sms från posten i dag där det stod att mina grejer från partkungen hade kommit. Woho känner jag lite spontant sådär! Ska försöka få pappa att hämta dem senare, vill ju få en bild av hur allting kommer att bli på lördagens halloweenfest! Har till och med kikat lite på makeup tutorials för att få en aning om hur jag ska sminka mig på lördag.

Är supertaggad. Tycker det är skitkul med maskerader och när människor går in för utklädnader. Det blir så mycket mer roligt när alla är utklädda till någonting kul och bra.

Innan ska mina vapendragare komma hit, Vi ska fixa oss, käka och förfesta tillsammans. Woho, kommer bli galet!

Lite inspo till makeup. Dita von teese är vacker!

google.se


I'll fight for you

Äntligen är allting med rapporten klar. Opponeringen i dag gick bra. Jag är glad att jag har blivit bättre på att ta kritik. Annars är jag skitdålig på att ta kritik, tar allting så personligt. Men så är det när man är kontrollfreak/perfektionist...

Skulle träffat Safsi, men svimmade, igen... Så fick ställa in det, synd. Min kropp har inte varit riktig min kompis på senaste har svimmat, varit yr och haft ont i bröstet. Stressrelaterat antar jag.

Nu sitter jag i alla fall och läser i guldstenen som vi kallar vår psykologibok. Goldstein heter författaren, kul va? Har ca 250 sidor kvar så det är bara att plöja. Tenta nästa fredag. Love it!


RSS 2.0